Skip to main content

Wie is Tine?

Mijn naam is Tine en ik woon samen met mijn partner Dieter in Poperinge. Ik ben mama van 4 prachtige kinderen: Marthe, Warre, Mill en Hannah. Ik hou van de natuur, wandelen (in mijn sportieve momenten lopen 😉), moestuinieren en op zoek gaan hoe ik een steeds betere versie van mezelf kan worden. Dit alles het liefst van al samen met mijn gezin.

Over mij

In 2007 werd ons oudste dochtertje Marthe geboren. Marthe was een mollige, gezonde, vrolijke baby met een krullend schattig neusje en helderblauwe oogjes.

Toen Marthe 5 maanden was, werd zij ziek en 2 maanden later kreeg ze de diagnose leukemie. Marthe heeft het niet gehaald. Mijn leven stortte in. Ik wist niet hoe het verder moest en leefde verdoofd en op automatische piloot verder. Ik ging terug werken, werd opnieuw zwanger, probeerde terug mee te draaien met de maatschappij, zocht een job die beter bij de Tine van na het overlijden van Marthe paste, …

Vijf maanden nadat Marthe gestorven was, lukte het me niet meer. De pijn was ondraaglijk, werd precies steeds erger en erger.

Volgend gedichtje vond ik op de blog van een mama die net als ik haar kindje had verloren en exact omschreef hoe ik me toen voelde:

“Ik kan niets zinnigs zeggen over rouwen,
alleen dat het vreselijk veel pijn doet.
Soms heb ik het gevoel
‘ dit is te hevig, deze pijn kan ik niet aan.’
In het begin heb ik alles geprobeerd
om minder pijn te voelen.
Op een bepaald moment ging ik gewoon op de grond liggen,
in de hoop dat het dan minder pijn zou doen.
Mensen zeiden tegen me: ‘je doet het goed, je bent sterk.’
Maar…
zij hebben me nooit op de grond zien liggen hé!”

De pijn, het rouwen had ook gevolgen voor mijn relatie, mijn werk, mijn gezondheid, mijn sociale contacten en kijk op het leven.

Ik voelde ook een druk om me heen om door te gaan met mijn leven en om de draad terug op te nemen terwijl ik dit eigenlijk niet kon en niet wou. Maar ik deed mijn best, ik werd expert in het negeren van de vele signalen die mijn lichaam aangaf. Tot ik er zowel mentaal als lichamelijk  onderdoor  ging. 

Vanuit mijn job als hulpverlener, werkte ik reeds met verschillende vormen van verlies. Ik verdiepte me verder in wat rouw is. Ik merkte, dat hoeveel cursussen en opleidingen ik ook volgde en hoeveel boeken ik ook las, geen enkele cursus, boek of opleiding kon weergeven wat rouw exact was/is voor mij.

Rouwen is een heel uniek individueel gebeuren en ik heb ondervonden hoe belangrijk het is om hier trouw aan te zijn, om onszelf hierin te leren beluisteren, te leren voelen wat ons (rouwende) lichaam nodig heeft.

Vanuit mijn eigen levenservaringen en opgedane (zelf)kennis ga ik op pad met mensen in rouw. Het is mijn missie om een brug te zijn tussen de theorie en jouw persoonlijke beleving. Om jou te begeleiden in deze zeer ingrijpende gebeurtenis die zowel op psychisch, mentaal, emotioneel, relationeel als spiritueel vlak een invloed kan hebben.

Liefs, Tine

Opleidingen & Vorming

2000-2004
Maatschappelijk werker
Kortrijk, Ipsco
2011
Ze zeggen dat het overgaat
Antwerpen, Johan Maes
2012 – 2013
Post Graduaat rouw en verliesconsulent
Gent, Artelvelde
2016
Rouwen Van verwerken naar verweven
Gent, Artevelde
2018
Masterclass, Lichaamsgericht werken in de rouwbegeleiding
Gent, Artevelde
2019-2021
Dans – en bewegingstherapie (3 jaar)
Agape Belgium
2020
Week van de levenskracht
La Geneytouse, Frankrijk
2020-2022
Reading Healing
Vlamertinge
2021
Levend Verlies

Verbinding in Verlies, Boutersem

2022
Het rouwende lichaam
De Puzzel, Zerkegem
2022-2023
Tien daagse Gesprekstherapeutisch werken met Rouw

Verbinding in Verlies, Boutersem