Skip to main content

Troostwandeling

“Therapie” of “rouwtherapie” . Ik vond dat vroeger maar niets, iemand die in therapie ging. In mijn beleving was dit voor mensen die niet veel draagkracht hadden.

Nu kijk ik daar heel anders naar: het is net voor mensen die heel moedig zijn, moedig om zich kwetsbaar op te stellen en moedig om het zich niet goed voelen, aan te pakken en niet bij de pakken te blijven zitten.

Wanneer ons iets overkomt, is er niet altijd therapie nodig. Maar kan het wel deugddoend zijn om even stil te staan. Bij wie we zijn, wat we voelen, wie we missen, hoe we (her)inneren, waarom we doen wat we doen, …

Toen ik klein was, moest ik iedere zondag mee naar de mis. Hoewel ik vaak niets hoorde van wat de pastoor toen zei, herinner ik me het wel als een moment waar ik gewoon even niets deed, stil zat, voelde en nadacht, toen onbewust weliswaar.

Al lange tijd ga ik niet meer naar de kerk. Maar dat momentje van verstillen, voelen heb ik wel nog nodig. En dat vind ik zelf in de natuur.

Ik neem jullie graag mee op Troostwandeling.

Even verstillen, voelen, zijn, (her)denken a.d.h.v een paar oefeningen, tekst, gedicht.

Van welkom!

Wanneer?      Bij interesse, neem contact op om de volgende datum te weten. Een troostwandeling kan ook georganiseerd worden op aanvraag in een bos naar keuze.

Waar?             Parking Sixtusbossen, Canadaweg, Poperinge 

Prijs?              €12 pp

Hoe?               Inschrijven vooraf is noodzakelijk

Inschrijving of meer info kan via tine@detroostzolder.be